Sportske reportaže

Sportska televizija Zagreb s nacionalnom koncesijom u suradnji sa Sportskom zajednicom Istarske županije i Istarskom županijom pokrenula je zanimljivi projekt, specijalnu emisiju pod nazivom „Sport u Istarskoj Županiji“. U nastavku možete pogledati svaku emisiju podijeljenu po reportažama dok cijelu emisiju možete pogledati na Sportskoj televiziji svaku četvrtu nedjelju u mjesecu s početkom u 10:00 sati u trajanju od 30 minuta, a reprizu iste emisije možete pogledati idući utorak u 19:30 sati i idući petak u 8:00 sati.

Ožujak 2019.

01- DAN ISTARSKOG SPORTA
VIDEO

Pulski hotel Histria Plaza na Verudeli bio je mjesto održavanja tradicionalne sportske manifestacije Dan Istarskog sporta u sklopu kojeg su proglašeni najbolji sportaši, sportski djelatnici i klubovi u prošlog godini.

02- STOLNOTENISKI KLUB “BOROVINJE”
VIDEO

Nakon dosta duge pauze, 2005. godine opet se počeo igrati stolni tenis u Koromačnu. Naime, 8.rujna 2005. osnovan je Stolnoteniski klub Brovinje . Osnivači su bili Igor,  Zoran, Elvis i Edi Dobrić te Anđelo Višković.

03- BOĆARSKI KLUB “JURICANI”
VIDEO

Boćarski klub Juricani iz  istoimenog mjesta pored  Umaga  postoji od 1950. godine i osim redovnog natjecanja  sudjelovao je na mnogobrojnim turnirima u Istri i Sloveniji. Klub je prošle godine bio prvak 3. Županijske lige sjever a trenutačno je na drugom mjestu Druge županijske lige s ambicijama da zauzme sam vrh.

 

Veljača 2019.

01- ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ IŽ
VIDEO

Istarska županija danas pripada županijama s najviše uključenih učenica i učenika u školskim sportskim aktivnostima u Republici Hrvatskoj.  Već tradicionalno svake godine Školski športski savez Istarske županije održava svečanost dodjele priznanja u školskom sportu kako bi  zahvalio najuspješnijim školskim sportskim društvima i njihovim mentorima.

02-  RUKOMETNI KLUB “BUZET”
VIDEO

RK Buzet osnovan je 1955 godine. Najveći uspjeh kluba, svakako je ulazak u Premijer ligu 2009. godine, u kojoj se klub natjecao sedam godina. Godina 2016. u kojoj je ispao je neshvatljiva i drastična promjena u sustavu natjecanja, gdje je u istoj natjecateljskoj sezoni ispalo čak 6 klubova.

03- ŽENSKI RUKOMETNI KLUB “ROCKWOOL”  ROVINJ
VIDEO

Ženski odbojkaški klub Rovinj osnovan je 1983 godine u sklopu muškog kluba a 99. se odvojio u samostalan klub. Pod imenom Rockwol danas ima više od sto igračica  u 7 uzrasnih kategorija.  Seniorke igraju Prvu B Ligu i nakon pomlađivanja ekipe nalaze se u donjem dijelu ljestvice a u kupu Iste ispale su u polufinalu.

04- JUDO KLUB „ISTARSKI BORAC“
VIDEO

Trenutačno klub broji 200-tinjak članova, i to od vrtićkog uzrasta do vrhunskog natjecateljskoj te rekreativnog juda za starije. Natjecatelji  Istarskog borca na godišnjoj razini osvajaju između 20 i 30 odličja na državnim prvenstvima u svim uzrastima, te ostvaruju mnoštvo značajnih međunarodnih rezultata.

 

Siječanj 2019.

01-MLADEN PAVIĆEVIĆ
VIDEO

Prva emisija krenula je u nedjelju, 27. siječnja i donijela je razgovor s Mladenom Pavićevićem, predsjednikom Saveza Sportova Istarske županije te reportaže o rukometnom Premijerligašu RK Rudan Labin, Plivačkim klubovima Pula i Arena te košarkašicama Pule Črnja Toursa.

02- RUKOMETNI KLUB “RUDAN” LABIN
VIDEO

Prošla je godina za rukometaše labinskog Rudana bila najbolja u povijesti. Bili su prvaci I lige jug i nakon posljednje utakmice protiv Dubrovnika sa svojim su navijačima nakon 18 godina proslavili ponovni ulazak u Premijer Ligu.Osvojili su ponovno i kup Istre, ime Mladi Rudar zamijenili su u RK Rudan i s imenom novog glavnog sponzora nakon polusezone u Premijer ligi zauzimaju visoko četvrto mjesto s 13 bodova, jednim više od petoplasiranih Sesveta i dva manje od trećeg Poreča.

03- PLIVAČKI KLUB “PULA”, PLIVAČKI KLUB “ARENA”
VIDEO

Izgradnjom novog kompleksa zatvorenog bazena u Puli stvoreni su znatno bolji uvjeti za razvoj vaterpola i plivanja u najvećem istarskom gradu.  Plivački klub Pula koji je osnovan davne 1979 u zimskom je razdoblju do sada treninge održavao na bazenu u Valbandonu u neadekvatnim uvjetima dok je ljeti  škola plivanja djelovala na dvije lokacije – kupalištu Valkane i Valseline. U godini u kojoj u travnju klub slavi 40 obljetnicu postojanja plivači Pule napokon su se preselili u dugo očekivani bazen.

Plivački klub „Arena“ mnogo je mlađi, osnovan je 2001. godine sa željom da se za svu djecu Grada Pule stvori mogućnost za učenje plivanja, plivačkog usavršavanja, treniranja, natjecanja i što je najvažnije druženja u zdravoj sportskoj sredini.

04-ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB “PULA”
VIDEO

Ženska košarka igra se u Puli više od 80 godina ali je sadašnji prvoligaš, ženski košarkaški klub Pula nakon uspona i padova pulske ženske košarke osnovan prije 21-jednu godinu i tako nastavio bogatu tradiciju ovoga sporta u najvećem istarskom gradu. Već je 11 godina član elitnog razreda.