Istarske sportske reportaže

Sportska televizija Zagreb s nacionalnom koncesijom u suradnji sa Sportskom zajednicom Istarske županije i Istarskom županijom pokrenula je zanimljivi projekt, specijalnu emisiju pod nazivom „Sport u Istarskoj Županiji“. U nastavku možete pogledati svaku emisiju podijeljenu po reportažama dok cijelu emisiju možete pogledati na Sportskoj televiziji svaku četvrtu nedjelju u mjesecu s početkom u 10:00 sati u trajanju od 30 minuta, a reprizu iste emisije možete pogledati idući utorak u 19:30 sati i idući petak u 8:00 sati.

Lipanj 2019.

01- 18. Olimpijski Festival Dječjih Vrtića- završnica za Istarsku županiju
VIDEO

Olimpijski Festival Dječjih vrtića Istarske županije održan je u organizaciji Sportske zajednice Istarske županije, Sportske zajednice Grada Labina kao domaćina festivala, Nogometnog kluba Rudar iz Labina i AK Albona.

02- Atletski klub “Istra”
VIDEO

Atletski klub Istra osnovan je 1960. godine. U svojoj bogatoj povijesti iznjedrio je mnoga vrhunska imena hrvatske atletike te uspješno organizirao brojna domaća i međunarodna takmičenja. Pri Društvu za tjelesni odgoj Partizan iz Pule Radovan Kirin pokrenuo je 1955. atletsku sekciju.

03-  Sigurnosti i zaštita na nogometnim utakmicama 2019.
VIDEO

Pula je krajem svibnja bila središte Hrvatskog nogometa. Naime osim finalne utakmice Nogometnog kupa između Rijeke i Dinama u Puli je HNS organizirao i konferenciju posvećenu sigurnosti na nogometnim stadionima.

04- Istarski boćarski savez – “Boćajmo u školi”
VIDEO

U Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” u Pazinu  u kojem su nastupili najbolji svjetski boćari i boćarice održano je finalno natjecanje za Istarsku županiju iz šeste sezone projekta Istarskog boćarskog saveza pod nazivom Boćajmo u školi.

Svibanj 2019.

01- Atletski klub “Medulin”
VIDEO

Atletski klub Medulin osnovan je 2010.g. s ciljem promicanja i poticanja atletskog sporta na području općine Medulin.

02- Košarkaški klub “Stoja”
VIDEO

Košarkaški klub “STOJA” osnovan je u svibnju 1976. godine i od samog početka do danas  osnovni cilj bio je rad sa mlađim kategorijama, u čemu su postizali zavidne rezultate. U klubu s ponosom ističu  da su u tim kategorijama, već desetak godina, najbolji u Istri.

03- Stolnoteniski klub “Pula” – Serva za budućnost
VIDEO

Projekt „Serva za budućnost“ koji traje već pet godina ostvaren je u suradnji Stolnoteniskog kluba Pula i Dječjeg vrtića Mali svijet uz potporu gradskog odjela za društvene djelatnosti, Sportske zajednice Grada Pule i  društva Pul Sporta.

04- Sportsko penjački klub “Onsight”
VIDEO

U prostorijama nekadašnje pulske vojarne Karlo Rojc pored mnogobrojnih udruga nalazi se i sjedište penjačkog kluba Onsight. Klub je osnovan prije 11 godina kada se instruktor sportskog penjanja Siniša Hrestak odlučio početi baviti vođenjem treninga sportskog penjanja za mlađe dobne skupine.

05- Kickboxing klub “Buje”
VIDEO

Iako je jedan od najmlađih na Bujštini  Kickboxing klub je vrlo zapažen po svojim odličnim rezultatima, brojnosti članova i provođenju aktivnosti s ciljanim programima vježbanja za najmlađe naraštaje počevši od vrtićke dobi. Programi  koje je potrebno istaknuti su ”Mali korak, zdravo tijelo” i ”Škola kickboxinga”.

Travanj 2019.

01- 100 Milja Istre
VIDEO

Iz godine u godinu istarska trail utrka 100 Milja Istre privlači sve više zaljubljenika u trčanje, pogotovo onih koji uživaju to raditi u najvišim i najljepšim predjelima Istre koja svim natjecateljima pružaju jedinstveno iskustvo.

02- Veslački klubovi Istre
VIDEO

Pulski veslački klub Istra organizator je tradicionalne 33. Međunarodne regate, najvećeg godišnjeg veslačkog natjecanje u Istri koja se održava u Pulskoj luci. Ujedno je održan 1. ovogodišnja regate Veslačkog kupa Miljenka Finderlea. Bila je to prilika da se na jednom mjestu okupe svi istraski veslački klubovi u Istri.

03- Sportsko penjački klub Hiperaktiv
VIDEO

Nakon mora stigli smo u središte Istre, u grad Pazin , gdje djeluje klub Hiperaktiv koji se bavi sportskim penjanjem.

04- Boćarski klub osoba s invaliditetom Istrijana
VIDEO

Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu službeno  profesionalno ‘baviti’ isključivo osobe sa najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100% tjelesnim oštećenjem ruku i nogu.

Ožujak 2019.

01- DAN ISTARSKOG SPORTA
VIDEO

Pulski hotel Histria Plaza na Verudeli bio je mjesto održavanja tradicionalne sportske manifestacije Dan Istarskog sporta u sklopu kojeg su proglašeni najbolji sportaši, sportski djelatnici i klubovi u prošlog godini.

02- STOLNOTENISKI KLUB “BOROVINJE”
VIDEO

Nakon dosta duge pauze, 2005. godine opet se počeo igrati stolni tenis u Koromačnu. Naime, 8.rujna 2005. osnovan je Stolnoteniski klub Brovinje . Osnivači su bili Igor,  Zoran, Elvis i Edi Dobrić te Anđelo Višković.

03- BOĆARSKI KLUB “JURICANI”
VIDEO

Boćarski klub Juricani iz  istoimenog mjesta pored  Umaga  postoji od 1950. godine i osim redovnog natjecanja  sudjelovao je na mnogobrojnim turnirima u Istri i Sloveniji. Klub je prošle godine bio prvak 3. Županijske lige sjever a trenutačno je na drugom mjestu Druge županijske lige s ambicijama da zauzme sam vrh.

 

Veljača 2019.

01- ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ IŽ
VIDEO

Istarska županija danas pripada županijama s najviše uključenih učenica i učenika u školskim sportskim aktivnostima u Republici Hrvatskoj.  Već tradicionalno svake godine Školski športski savez Istarske županije održava svečanost dodjele priznanja u školskom sportu kako bi  zahvalio najuspješnijim školskim sportskim društvima i njihovim mentorima.

02-  RUKOMETNI KLUB “BUZET”
VIDEO

RK Buzet osnovan je 1955 godine. Najveći uspjeh kluba, svakako je ulazak u Premijer ligu 2009. godine, u kojoj se klub natjecao sedam godina. Godina 2016. u kojoj je ispao je neshvatljiva i drastična promjena u sustavu natjecanja, gdje je u istoj natjecateljskoj sezoni ispalo čak 6 klubova.

03- ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB “ROCKWOOL”  ROVINJ
VIDEO

Ženski odbojkaški klub Rovinj osnovan je 1983 godine u sklopu muškog kluba a 99. se odvojio u samostalan klub. Pod imenom Rockwol danas ima više od sto igračica  u 7 uzrasnih kategorija.  Seniorke igraju Prvu B Ligu i nakon pomlađivanja ekipe nalaze se u donjem dijelu ljestvice a u kupu Iste ispale su u polufinalu.

04- JUDO KLUB „ISTARSKI BORAC“
VIDEO

Trenutačno klub broji 200-tinjak članova, i to od vrtićkog uzrasta do vrhunskog natjecateljskoj te rekreativnog juda za starije. Natjecatelji  Istarskog borca na godišnjoj razini osvajaju između 20 i 30 odličja na državnim prvenstvima u svim uzrastima, te ostvaruju mnoštvo značajnih međunarodnih rezultata.

 

Siječanj 2019.

01-MLADEN PAVIĆEVIĆ
VIDEO

Prva emisija krenula je u nedjelju, 27. siječnja i donijela je razgovor s Mladenom Pavićevićem, predsjednikom Saveza Sportova Istarske županije te reportaže o rukometnom Premijerligašu RK Rudan Labin, Plivačkim klubovima Pula i Arena te košarkašicama Pule Črnja Toursa.

02- RUKOMETNI KLUB “RUDAN” LABIN
VIDEO

Prošla je godina za rukometaše labinskog Rudana bila najbolja u povijesti. Bili su prvaci I lige jug i nakon posljednje utakmice protiv Dubrovnika sa svojim su navijačima nakon 18 godina proslavili ponovni ulazak u Premijer Ligu.Osvojili su ponovno i kup Istre, ime Mladi Rudar zamijenili su u RK Rudan i s imenom novog glavnog sponzora nakon polusezone u Premijer ligi zauzimaju visoko četvrto mjesto s 13 bodova, jednim više od petoplasiranih Sesveta i dva manje od trećeg Poreča.

03- PLIVAČKI KLUB “PULA”, PLIVAČKI KLUB “ARENA”
VIDEO

Izgradnjom novog kompleksa zatvorenog bazena u Puli stvoreni su znatno bolji uvjeti za razvoj vaterpola i plivanja u najvećem istarskom gradu.  Plivački klub Pula koji je osnovan davne 1979 u zimskom je razdoblju do sada treninge održavao na bazenu u Valbandonu u neadekvatnim uvjetima dok je ljeti  škola plivanja djelovala na dvije lokacije – kupalištu Valkane i Valseline. U godini u kojoj u travnju klub slavi 40 obljetnicu postojanja plivači Pule napokon su se preselili u dugo očekivani bazen.

Plivački klub „Arena“ mnogo je mlađi, osnovan je 2001. godine sa željom da se za svu djecu Grada Pule stvori mogućnost za učenje plivanja, plivačkog usavršavanja, treniranja, natjecanja i što je najvažnije druženja u zdravoj sportskoj sredini.

04-ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB “PULA”
VIDEO

Ženska košarka igra se u Puli više od 80 godina ali je sadašnji prvoligaš, ženski košarkaški klub Pula nakon uspona i padova pulske ženske košarke osnovan prije 21-jednu godinu i tako nastavio bogatu tradiciju ovoga sporta u najvećem istarskom gradu. Već je 11 godina član elitnog razreda.