Sportske reportaže

Sportska televizija Zagreb s nacionalnom koncesijom u suradnji sa Sportskom zajednicom Istarske županije i Istarskom županijom pokrenula je zanimljivi projekt, specijalnu emisiju pod nazivom „Sport u Istarskoj Županiji“. U nastavku možete pogledati svaku emisiju podijeljenu po reportažama dok cijelu emisiju možete pogledati na Sportskoj televiziji svaku četvrtu nedjelju u mjesecu s početkom u 10:00 sati u trajanju od 30 minuta, a reprizu iste emisije možete pogledati idući utorak u 19:30 sati i idući petak u 8:00 sati.

Siječanj 2019.

01-MLADEN PAVIĆEVIĆ
VIDEO

Prva emisija krenula je u nedjelju, 27. siječnja i donijela je razgovor s Mladenom Pavićevićem, predsjednikom Saveza Sportova Istarske županije te reportaže o rukometnom Premijerligašu RK Rudan Labin, Plivačkim klubovima Pula i Arena te košarkašicama Pule Črnja Toursa.

02- RUKOMETNI KLUB “RUDAN” LABIN
VIDEO

Prošla je godina za rukometaše labinskog Rudana bila najbolja u povijesti. Bili su prvaci I lige jug i nakon posljednje utakmice protiv Dubrovnika sa svojim su navijačima nakon 18 godina proslavili ponovni ulazak u Premijer Ligu.Osvojili su ponovno i kup Istre, ime Mladi Rudar zamijenili su u RK Rudan i s imenom novog glavnog sponzora nakon polusezone u Premijer ligi zauzimaju visoko četvrto mjesto s 13 bodova, jednim više od petoplasiranih Sesveta i dva manje od trećeg Poreča.

03- PLIVAČKI KLUB “PULA”, PLIVAČKI KLUB “ARENA”
VIDEO

Izgradnjom novog kompleksa zatvorenog bazena u Puli stvoreni su znatno bolji uvjeti za razvoj vaterpola i plivanja u najvećem istarskom gradu.  Plivački klub Pula koji je osnovan davne 1979 u zimskom je razdoblju do sada treninge održavao na bazenu u Valbandonu u neadekvatnim uvjetima dok je ljeti  škola plivanja djelovala na dvije lokacije – kupalištu Valkane i Valseline. U godini u kojoj u travnju klub slavi 40 obljetnicu postojanja plivači Pule napokon su se preselili u dugo očekivani bazen.

Plivački klub „Arena“ mnogo je mlađi, osnovan je 2001. godine sa željom da se za svu djecu Grada Pule stvori mogućnost za učenje plivanja, plivačkog usavršavanja, treniranja, natjecanja i što je najvažnije druženja u zdravoj sportskoj sredini.

04-ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB “PULA”
VIDEO

Ženska košarka igra se u Puli više od 80 godina ali je sadašnji prvoligaš, ženski košarkaški klub Pula nakon uspona i padova pulske ženske košarke osnovan prije 21-jednu godinu i tako nastavio bogatu tradiciju ovoga sporta u najvećem istarskom gradu. Već je 11 godina član elitnog razreda.