Na Fratarskom otoku uspješno održan jubilarni „25. Green volley”

Na Fratarskom otoku, je uspješno održan jubilarni 25. Turnir u mješovitoj odbojci na travi. Ekipa organizatora pripremila je 8 travnatih terena za 42 prijavljene ekipa, od kojih je 33 sudjelovalo u turniru.

Po tradiciji na turniru su sudjelovale ekipe iz Italije (2), Slovenije(6)  i Hrvatske. Ekipe su bile sastavljene od  po tri odbojkašice i tri odbojkaša. Nakon prvog kruga formirana je glavna skupina  sa 16 ekipa, a ostale ekipa su činile utješnu grupu. U jednoj i drugoj skupini razigravalo se za konačni plasman.  Sve utakmice  igrale su se do 17 poena, a finalni meč na dva dobivena seta do 25 poena. Iako se najavljivalo izuzetno loše vrijeme, ipak je na kraju i subota i nedjelja bilo odlično vrijeme i sve utakmice su odigrane po planu. Malo kiše je palo u subotu u pauzi za ručak te donijelo malo osvježenje. Nedjelja je bila sunčana sa odličnim uvjetima za nastavak turnira i odigravanje finalnih utakmica. To je omogućilo da se u pauzama između utakmica svi mogu okupati u još uvijek toplom moru na kamenim plažama prelijepog Fratarskog otoka.

Nakon razigravanja u finalu su se susreli ekipe „SIKURIT „ – „MIAMI VICE“ (Slovenija /Malija)

Nakon dva odigrana seta pobjedu je odnijela ekipa „MIAMI VICE“ (Slovenija /Malija). U borbi za treće mjesto ekipa CENTURIUM iz PULE pobijedila je ekipu  „SUMRAK“ IZ UMAGA

Za najbolju igračicu turnira proglašena je MANCA BERCE iz ekipe„MIAMI VICE“ (Slovenija /Malija). , a najboljim igračem proglašen je Sandro Venier, „SIKURIT „–PULA.

U utješnoj skupini najuspješnija je bila ekipa „ALL SRARS (SLOVENIJA /KOPAR) koja je pobijedila ekipu „ KJ ČŠ JMAT“ Slovenija/ Portorož

Organizaciju turnira i suđenje utakmica vodili su članovi grupe za odbojku Uljanik, na čelu sa Encom Vitasovićem koji je bio i voditelj uspješno organiziranog turnira.

U povodu jubilarnog 25.Turnira „Green volley 18, pisanu čestitku  poslao je HSSR Sport za sve na čelu sa   predsjednikom HSSR Sport za sve Prof.emeritus  dr.sc. Vladimir Findak.

Na turniru je prisustvovao Franco Cozzi predstavnik UISP-a iz Pinzzana koji su bili  začetnici turnira 1993  u Pinzanu da bi godinu dana kasnije pomogli da se pokrene turnir na Fratarskom otoku.

Turnir već 25 godinu organizira DSR Uljanik u suradnji sa Savezom sportske rekreacije Istarske Županije i uz pokroviteljstvo HSSR „ Sport za sve“

Treba podsjetiti da je turnir započeo u suradnju sa UISP – Talijanskim savezom „ Sport za sve“ a inicijator je bio Giuliano Gelci iz Trsta.

Ove je godine bio raznolikih večernji program druženja koje je okupilo gotove sve sudionike 25.Turnira.

Suorganizatori ovogodišnjeg turnira su bili Fratarski d.o.o. i Uljanik Standard d.o.o.

Svi sudionici su bili više nego zadovoljni i puni lijepih dojmova krenuli kućama uz pozdrav

„ VIDIMO SE DO GODINE“

 

Predsjednik DSR Uljanik:                                                                 Tajnik DSR Uljanik :

Goran Vrbanac                                                                                  Vjekoslav Jozanović

Leave a Reply