Istarske sportske reportaže

Sportska televizija Zagreb s nacionalnom koncesijom u suradnji sa Sportskom zajednicom Istarske županije i Istarskom županijom pokrenula je zanimljivi projekt, specijalnu emisiju pod nazivom „Sport u Istarskoj Županiji“. U nastavku možete pogledati svaku emisiju podijeljenu po reportažama dok cijelu emisiju možete pogledati na Sportskoj televiziji svaku četvrtu nedjelju u mjesecu s početkom u 10:00 sati u trajanju od 30 minuta, a reprizu iste emisije možete pogledati idući utorak u 19:30 sati i idući petak u 8:00 sati.

Prosinac 2020.

01- Sport u Gradu Novigradu
VIDEO

O rezultatima novigradskih sportaša, ustrojstvu, financiranju, planovima i sportskoj infrastrukturi govore gradonačelnik Grada Novigrada anteo Milos i tajnica Sportske zajednice Grada Novigrada Iva Olujić.

02- Košarkaški klub Pula 1981
VIDEO

O radu i rezultatima KK Pula 1961 govore glavni trener kluba Nicević Sandro i kapetan kluba Guštin Guido

03-  Sportska zajednica Istarske županije
VIDEO

Govorimo o sportu u Istri u 2020. i planovima za 2021. sa čelnicima Sportske zajednice Istarske županije, Predsjednikom Pavićević Mladenom i glavnim tajnikom Červeni Matijom.

Studeni 2020.

01- Sport u Gradu Labinu
VIDEO

O rezultatima labinskih sportaša, ustrojstvu, financiranju, planovima  i sportskoj infrastrukturi govore gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i tajnik Sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac.

02- Nogometni klub Rudar Labin
VIDEO

O radu i rezultatima NK Rudar govore tajnik kluba Dario Milevoj i nogometaš Antonio Načinović.

03-  Robert Klačar
VIDEO

Priča o srebrnom judašu sa EP u judu za mlađe seniore održanom nedavno u Poreču Robertu Klačaru iz Istarskog borca Pula. U reportaži o Robertu Klačaru osim njega govore njegov otac Elvis, brat Dani i trener u klubu i reprezentaciji Dean Ilić.

04-  In Memoriam Anton Peruško
VIDEO

Listopad 2020.

01- Sport u Gradu Umagu
VIDEO

Razgovarali smo o sportu u Gradu Umagu.

02- SportFest u Poreču
VIDEO

Ovogodišnji Sport Fest u Poreču bio je kao i uvijek pun izvrsnog sadržaja sa zanimljivim konferencijskim dijelom, sportsko zabavnim sadržajima i izložbama. Bila je to prilika i za ponovni susret i druženje  sportskih djelatnika i sportaša raznih sportova iz cijele Hrvatske.

03- Gimnastički klub Umag
VIDEO

Umag nije samo grad tenisa i rukometa. Tu je mnoštvo drugih vrijednih klubova iz raznih sportova. Među njima izdvajamo mladi Gimnastički klub Umag osnovan prije 4 godine.

Rujan 2020.

01- Sport u Gradu Buzetu
VIDEO

Razgovarali smo o sportu u Gradu Buzetu.

02- 45. maraton Fratarski Otok-Bunarina
VIDEO

Unatoč krizi zbog koronavirusa i ove je godine održan već 45. plivački maraton perajama Fratarski otok Bunarina. Na Bunarini se zbog posebnih mjera Nacionalnog i županijskog stožera Civilne zaštite okupio ograničeni broj od 90 plivača. Start je bio točno u 10:30h s Fratarskog otoka do Bunarine, na stazi dužine 1300 metara označenoj plutačama. Sudjelovali su plivači, članovi plivačkih klubova ali i rekreativci.

03-  39. Ina Buzetski dani
VIDEO

U znatno drugačijem obliku, brdska auto utrka 39. INA Buzetski dani i ove je godine održana na već dobro poznatoj dionici ceste od Buzeta, točnije Mosta do Svih Svetih i Peničići. Ukupno su prijavljena 122 vozača u službenoj konkurenciji te njih još 30 u revijalnom nastupu. Sudjeluju i dva kartingaša.

Srpanj 2020.

01- Proglašenje najboljih sportaša Istarske županije
VIDEO

02- Sport u općini Medulin
VIDEO

Lipanj 2020.

01- Sport u Gradu Poreču
VIDEO

02- Atletsko prvenstvo Istre 2020
VIDEO

03-  Nagrade za životno djelo 2020
VIDEO

Svibanj 2020.

01- Sport u Gradu Rovinju
VIDEO

02- Damir Burić
VIDEO

03-  Giovanni Cernogoraz
VIDEO

04-  Najuspješniji sportaši Istarske županije u 2019 godini
VIDEO

Travanj 2020.

01- Sport u Gradu Puli
VIDEO

02- Fran Mileta
VIDEO

03-  Samanta Fabris
VIDEO

Ožujak 2020.

01- Boulder liga Istre i Kvarnera
VIDEO

U Roču je održano penjačko natjecanje Boulder lige Istre i Kvarnera za mlađe kategorije pod nazivom Blik Kids. Ovo sportsko penjačko natjecanje namijenjeno je mladima koji su se počeli baviti ili se već bave sportskim penjanjem, a sastoji se od tri kola natjecanja.

02- Pazinski sport
VIDEO

03-  Sretan ti 100-ti barba Toni
VIDEO

Sportski djelatnik Anton Toni Gregorić proslavio 100-ti rođendan.

04-  Covid-19
VIDEO

Preporuka i obavijest Sportske zajednice Istarske županije.

Veljača 2020.

01- Europski pješački put E12 kroz Istru
VIDEO

Europski pješački putovi su tematski putovi namijenjeni za pješačenje. U Europi postoji mreža od 12 takovih putova, koji povezuju Baltičko more i Mediteran, te Atlanski ocean i Crno more. Usput prolaze kroz bezbroj turističkih, povijesnih i kulturnih odredišta te prirodnih ljepota u pojedinim državama a jedan počinje i u Istri.

02- Proglašenje najboljih u automobilizmu za Istru i regiju zapad
VIDEO

Završna svečanost na kraju godine uz podjelu nagrada i priznanja najboljim pojedincima i klubovima okupila je mnogobrojne vozače u raznim kategorijama i klasama, predstavnike klubova i uzvanike. Bilo je to vrijeme i za sumiranje dojmova i rezultata.

03- Županijsko prvenstvo i kick boxingu
VIDEO

Prvenstvo je održano u prekrasnoj dvorani osnovne škole Marija i Lina u Umagu a organizator je bio Kick boxing savez Istarske županije osnovan 2006. godine. Do sada je održano 14 Županijskih prvenstava a ove godine bilo je to jubilarno 15. županijsko prvenstvo koje je okupilo 136 natjecatelja svih uzrasta, od djece do seniora.

04-  Atletski klub Albona
VIDEO

Siječanj 2020.

01- Pregled sportskih događanja u Istri u 2019. godini
VIDEO

Prošla godina bila je vrlo bogata i sadržajna za istarski sport. Donosimo vam kratki presjek nekoliko najvažnijih događaja u 2019. godini.

02- Intervju – Mladen Pavićević
VIDEO

Grad Pulu zovu i gradom boksa jer je Boksački klub Pula  najtrofejniji je hrvatski boksački klub. Pulski boksači višestruki su osvajači državnih momčadskih i pojedinačnih naslova, pojedinačnih europskih, svjetskih i balkanskih medalja. Mnogi su boksači ponijeli naslov zaslužnoga športaša Istre a Klub je ponio Priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora.

03-  Rukometni klub Arena
VIDEO

Povijest RK Arena započinje 1969. ujedinjenjem ženskog rukometnog kluba RK Pula i muškog rukometnog kluba Uljanik II . RK Arena se do 1992. godine natječe kao jedinstveni klub s ženskim i muškim selekcijama kada se razdvaja na dva kluba, muški i ženski.

Prosinac 2019.

01- Streljačko društvo Gusar – Novigrad
VIDEO

Nakon završetka Domovinskog rata 1996. godine Valter Cernogoraz i njegov kum Mauro Cappellari uz pomoć nekoliko entuzijasta  osnovali su u Novigradu Streljačko društvo Gusar. Namjera  im je bila izgraditi olimpijsku streljanu s obzirom da u Istri nije bilo propisne olimpijske streljane.

02- Boksački klub Pula
VIDEO

Grad Pulu zovu i gradom boksa jer je Boksački klub Pula  najtrofejniji je hrvatski boksački klub. Pulski boksači višestruki su osvajači državnih momčadskih i pojedinačnih naslova, pojedinačnih europskih, svjetskih i balkanskih medalja. Mnogi su boksači ponijeli naslov zaslužnoga športaša Istre a Klub je ponio Priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora.

03-  Regata Sveti Nikola
VIDEO

Jedriličarski klub Vega iz Pule  tradicionalno početkom prosinca organizira na pulskim Valsalinama međunarodnu regatu Sveti Nikola, najveće jedriilčarsko natjecanje u ovom dijelu Europe.  Za sve klase regata je izborna za sastav reprezentacije Hrvatske za europska i svjetska prvenstva u 2020.godini.

04- Atletski klub Spektar Pule
VIDEO

U Puli je 2007.godine osnovan Atletski klub “Spektar” za osobe s invaliditetom.  Klub danas ima 28 članova od kojih su 8 vrhunski sportaši a ostalo su rekreativci i volonteri.

Studeni 2019.

01- Brest pod Žbevnicom – Planinarski savez IŽ
VIDEO

02- Karate klub Finida
VIDEO

Član velike sportske zajednice Grada Poreča je i Karate klub Finida u kojem se ovom borilačkom vještinom bave svi uzrasti. U suradnji s Hrvatskim karate savezom kliub već 20 godina organizira međunarodni Euro kup Istre.

03-  12.Olimpijada osnovnih škola Labinštine
VIDEO

Svečanim defileom svih sudionika iz šest osnovnih škola s područja Labinštine u Sportskom centru Franko Mileta  otvorena je 12. Olimpijada Osnovnih škola Labinštine. Nakon nastupa plesne skupine „Cool Step“, na parket je izašlo oko 400 natjecatelja, predstavnika osnovnih škola  a na tribinama se okupilo još 500 djece iz svih škola sudionica u pratnji profesora i ravnatelja.

04- Hrvački klub Istarski borac Pula
VIDEO

Hrvanje sa judom i dizanjem utega kao sekcija djeluje od 1957.godine a u bivšoj državi to je bio  najtrofejniji sport. Tada je i klub Istarski borac napravio najveće uspjehe. Bio je to najrazvijeniji klub u Istri, jer Poreč i Rovinj još nisu bili aktivni. Danas 120 članova Hrvačkog kluba Istarski borac vježba u 5 grupa u Domu sportova i u dvorani OŠ Kaštanjer.

Listopad 2019.

01- Poreč SportFest
VIDEO

U Poreču kao poznatom sportskom gradu početkom listopada održan je Sport Fest – najveći regionalni sajam sporta i sportska konferencija. Ovaj jedinstveni događaj koji je između svoja prva dva izdanja zabilježio značajan rast zanimanja publike, ove godine donio je brojne novitete i još bogatiji program.

02- Športsko ribolovni savez Istarske županije
VIDEO

Istra ima svoje ribare, ribarske brodove ali i sportske ribolovce, kako na moru tako i u slatkim vodama. Ovdje na reci Mirni kod Buzeta zatekli smo istarske sportske ribolovce na jednom od svojih natjecanja a među njima je i njihov predsjednik saveza osnovanog još prije 22 godine Ferid Mačković.

03-  Ženski kuglački klub “Istra Poreč”
VIDEO

Žensko kuglanje u Poreču ima tradiciju dugu 40 godina.  Članice 1. HRVATSKE KUGLAČKE LIGE (HKL) započele su s igranjem u proljeće  1979. Godine. Prve igračice bile su : Zorka Dujmović, Vojka Prodan, Vlada Venier, Danica Vrenko, Katica Petrić, Marica Krizman i Ružica Močibob.

04- jedriličarski klub “Uljanik”
VIDEO

Jedriličarski klub Uljanik Plovidba jedan je od najstarijih klubova Radničko-sportskog društva Uljanik. Stariji članovi pamte da su se prvi hangari nalazili na Uljanikovom Otoku, odakle su šezdesetih preseljeni na Bunarinu, mjesto koje je s vremenom okupilo i druge sportske klubove i rekreativce.  U klubu se jedri u klasama Optimist, Laser i Krstaš.

Rujan 2019.

01- Streljački savez Istarske županije
VIDEO

Streljački savez Istarske županije osnovan je na inicijativu sportskih streljačkih klubova sa područja Istarske Županije s ciljem koordinacije i usklađivanje streljačkih i drugih programskih športskih aktivnosti članica Saveza, sudjelovanje u unapređivanju stručnog rada, školovanja i usavršavanja streljačkih sudaca, instruktora i trenera, organiziranje streljačkih natjecanja i sustava natjecanja na svom području te Provođenja streljačkih natjecanja prema kalendaru Hrvatskog streljačkog saveza.

02- Muški i ženski Odbojkaški klub “Umag”
VIDEO

Ženski odbojkaški klub Umag osnovan je 2005. Godine a prošlu godinu završio je sa  139 članova koje treniraju  Ivica Radočaj i Sabina Renko-Ilić. Odbojkašice Umaga bile su prvakinje županije: 2014, 2016, 2017, 2018.,  prvakinje regije: 2016, 2018 te prvakinje Hrvatske: 2014.

Prije 8 godina  grupa entuzijasta i zaljubljenika u odbojku i odbojku na pijesku, osnovala je Muški odbojkaški klub Umag. U tih 8 godina postojanja, napravljeno je jako puno za mušku odbojku, dvoransku i odbojku na pijesku, na što su u Umagu jako ponosni.

03- Atletsko prvenstvo Istre 2019
VIDEO

Otvoreno prvenstvo Istre u atletici održano je u sklopu 6. Kola Kvarnerske lige u kojoj inače nastupaju klubovi s  područja Istarske i Primorsko goranske županije. Na stadionu Sportsko Rekreacijskog Centra Uljanik na Verudi nastupili su  mladi atletičari iz Labinske Albone, Grobnika,Istre Pula,  Kvarnera i Liburnije iz Rijeke, Maksimusa iz Poreča, Medulina, Viškova, Vodnjana i Zaboka i to u kategorijama od Limača do Juniora. Organizator natjecanja bio je Atletski savez Istre, osnovan 2006,, koji je krovna atletska organizacija u Istarskoj županiji sa pet članica uz tehničku potporu Atletskog kluba Medulin.

04- 38. INA Buzetski dani
VIDEO

Miris oktana ponovno se vratio u Buzet.  38. Izdanje INA  brdske auto utrke okupilo je  automobilističku kremu iz cijele Europe. 207 vozača stiglo je iz 13 država a najviše iz Hrvatske, njih čak 97. Natjecali su se u 8 bodovnih konkurencija. Došli su i vozači 24 formule. Na utrci je sudjelovalo i 16 istarskih vozača. Bio je to vrhunski sportski događaj i pravi praznik automobilizma što su na svečanom otvaranju istaknuli Europski parlamentarac Valter Flego, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner te Buzetski gradonačelnik Siniša Žulić koji je utrku proglasio otvorenom.

Kolovoz 2019.

01- Jedriličarski klub “Kvarner”
VIDEO

Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca osnovali su 1973. godine Odone Zupičić, Petar Rubinić i Rino Škopac. Treba istaknuti da je Klub imao značajnu ulogu za razvoj i omasovljenje klase Optimist na razini bivše države. Tadašnji predsjednik kluba Petar Rubinić kao tehnički rukovoditelj u “Kvarnerplastici” pokrenuo je proizvodnju prvih plastičnih jedrilica klase Optimist u državi koji su zamijenili dotadašnje drvene jedrilice, što je i dovelo do omasovljenja u toj klasi.

02- Nogometni klub “Uljanik”
VIDEO

Nogometni klub “Uljanik” započeo je svoju priču još daleke 1948 godine, a ponovno je reaktiviran 2011 godine.

03-  44. plivački mini maraton Fratarski – Bunarina
VIDEO

44.PLIVAČKI MINI MARATON PERAJAMA FRATARSKI OTOK – BUNARINA I 17.MEMORIJAL ELVINO PLIŠKO. Plivački maraton perajama Fratarski otok – Bunarina  pokrenuli  su članovi Kluba podvodnih aktivnosti „Uljanik“ davne 1975 godine, kao jednu u nizu klupskih aktivnosti.

04- Rukometni klub “Poreč”
VIDEO

Rukometni klub “POREČ”, danas član Premijer lige osnovan je 1968 godine a u povijesti kluba bilo je uspona i padova pa sve do gašenja ženskog rukometa. Muški klub je opstao i nanizao velike rezultate u svim uzrastima i ekipama. Poreč je dva puta bio finalista Hrvatskog kupa , igrao Chalenge kup a najveći je uspjeh bio plasman u osminu finala Kupa pobjednika kupova. U novoj sezoni igrat će u  EHF Cupu i ponovno u Premijer ligi za što se igrači i stručni stožer naporno pripremaju.

Srpanj 2019.

01- Šahovski klub “Pula” – Pula Open 2019
VIDEO

Šahovski klub Pula u zadnjih dvadeset godina doživljava pravu renesansu s odličnim rezultatima a kruna je Međunarodni šahovski turnir Pula open koji je ove godine održan po 33. puta. Na njemu je  nastupilo 227 šahista iz 22 države.

02- Smrikva Bowl 2019
VIDEO

Teniski  turnir Smrikva Bowl je od svog osnivanja 1996.godine okupila, uključujući i djecu koja su igrala ove godine, više od 2030 talenata iz preko 90 zemalja i sa šest kontinenata svijeta. Svake godine organizator  može primiti samo stotinjak djece, pa su tako i ove godine stigli  talenti koji  predstavljaju više od četrdesetak zemalja svijeta i šest kontinenata.

03-  MTB klub “Adrenalina”
VIDEO

MTB klub Adrenalina jedan je od najstarijih brdsko biciklističkih klubova u Hrvatskoj. Osnovala ga je skupina prijatelja  prije 23 godine koja je za tadašnje vrijeme malo drugačije gledala na biciklizam te željela organizacijom utrka popularizirati ovaj sport.

04- Ronilačko sportski klub “Mladost” Medulin
VIDEO

Ronilačko sportski klub “Mladost” – Medulin  osnovan je 1977. a idejni začetnici osnivanja bili su Goran Vidušin iz Pule i Lucio Lorencin iz Medulina. Predsjednica kluba je Lea Ikić Čupev, a tajnica Tijana Pavelić. Glavni treneri u klubu su Robert Čupev i Lea Ikić Čupev dok u treninzima pripomažu i bivši i sadašnji sportaši. Klub ima trenutno prijavljenih 63 člana natjecatelja te ima 28 punopravnih članova.

Lipanj 2019.

01- 18. Olimpijski Festival Dječjih Vrtića- završnica za Istarsku županiju
VIDEO

Olimpijski Festival Dječjih vrtića Istarske županije održan je u organizaciji Sportske zajednice Istarske županije, Sportske zajednice Grada Labina kao domaćina festivala, Nogometnog kluba Rudar iz Labina i AK Albona.

02- Atletski klub “Istra”
VIDEO

Atletski klub Istra osnovan je 1960. godine. U svojoj bogatoj povijesti iznjedrio je mnoga vrhunska imena hrvatske atletike te uspješno organizirao brojna domaća i međunarodna takmičenja. Pri Društvu za tjelesni odgoj Partizan iz Pule Radovan Kirin pokrenuo je 1955. atletsku sekciju.

03-  Sigurnosti i zaštita na nogometnim utakmicama 2019.
VIDEO

Pula je krajem svibnja bila središte Hrvatskog nogometa. Naime osim finalne utakmice Nogometnog kupa između Rijeke i Dinama u Puli je HNS organizirao i konferenciju posvećenu sigurnosti na nogometnim stadionima.

04- Istarski boćarski savez – “Boćajmo u školi”
VIDEO

U Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” u Pazinu  u kojem su nastupili najbolji svjetski boćari i boćarice održano je finalno natjecanje za Istarsku županiju iz šeste sezone projekta Istarskog boćarskog saveza pod nazivom Boćajmo u školi.

Svibanj 2019.

01- Atletski klub “Medulin”
VIDEO

Atletski klub Medulin osnovan je 2010.g. s ciljem promicanja i poticanja atletskog sporta na području općine Medulin.

02- Košarkaški klub “Stoja”
VIDEO

Košarkaški klub “STOJA” osnovan je u svibnju 1976. godine i od samog početka do danas  osnovni cilj bio je rad sa mlađim kategorijama, u čemu su postizali zavidne rezultate. U klubu s ponosom ističu  da su u tim kategorijama, već desetak godina, najbolji u Istri.

03- Stolnoteniski klub “Pula” – Serva za budućnost
VIDEO

Projekt „Serva za budućnost“ koji traje već pet godina ostvaren je u suradnji Stolnoteniskog kluba Pula i Dječjeg vrtića Mali svijet uz potporu gradskog odjela za društvene djelatnosti, Sportske zajednice Grada Pule i  društva Pul Sporta.

04- Sportsko penjački klub “Onsight”
VIDEO

U prostorijama nekadašnje pulske vojarne Karlo Rojc pored mnogobrojnih udruga nalazi se i sjedište penjačkog kluba Onsight. Klub je osnovan prije 11 godina kada se instruktor sportskog penjanja Siniša Hrestak odlučio početi baviti vođenjem treninga sportskog penjanja za mlađe dobne skupine.

05- Kickboxing klub “Buje”
VIDEO

Iako je jedan od najmlađih na Bujštini  Kickboxing klub je vrlo zapažen po svojim odličnim rezultatima, brojnosti članova i provođenju aktivnosti s ciljanim programima vježbanja za najmlađe naraštaje počevši od vrtićke dobi. Programi  koje je potrebno istaknuti su ”Mali korak, zdravo tijelo” i ”Škola kickboxinga”.

Travanj 2019.

01- 100 Milja Istre
VIDEO

Iz godine u godinu istarska trail utrka 100 Milja Istre privlači sve više zaljubljenika u trčanje, pogotovo onih koji uživaju to raditi u najvišim i najljepšim predjelima Istre koja svim natjecateljima pružaju jedinstveno iskustvo.

02- Veslački klubovi Istre
VIDEO

Pulski veslački klub Istra organizator je tradicionalne 33. Međunarodne regate, najvećeg godišnjeg veslačkog natjecanje u Istri koja se održava u Pulskoj luci. Ujedno je održan 1. ovogodišnja regate Veslačkog kupa Miljenka Finderlea. Bila je to prilika da se na jednom mjestu okupe svi istraski veslački klubovi u Istri.

03- Sportsko penjački klub Hiperaktiv
VIDEO

Nakon mora stigli smo u središte Istre, u grad Pazin , gdje djeluje klub Hiperaktiv koji se bavi sportskim penjanjem.

04- Boćarski klub osoba s invaliditetom Istrijana
VIDEO

Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu službeno  profesionalno ‘baviti’ isključivo osobe sa najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100% tjelesnim oštećenjem ruku i nogu.

Ožujak 2019.

01- DAN ISTARSKOG SPORTA
VIDEO

Pulski hotel Histria Plaza na Verudeli bio je mjesto održavanja tradicionalne sportske manifestacije Dan Istarskog sporta u sklopu kojeg su proglašeni najbolji sportaši, sportski djelatnici i klubovi u prošlog godini.

02- STOLNOTENISKI KLUB “BOROVINJE”
VIDEO

Nakon dosta duge pauze, 2005. godine opet se počeo igrati stolni tenis u Koromačnu. Naime, 8.rujna 2005. osnovan je Stolnoteniski klub Brovinje . Osnivači su bili Igor,  Zoran, Elvis i Edi Dobrić te Anđelo Višković.

03- BOĆARSKI KLUB “JURICANI”
VIDEO

Boćarski klub Juricani iz  istoimenog mjesta pored  Umaga  postoji od 1950. godine i osim redovnog natjecanja  sudjelovao je na mnogobrojnim turnirima u Istri i Sloveniji. Klub je prošle godine bio prvak 3. Županijske lige sjever a trenutačno je na drugom mjestu Druge županijske lige s ambicijama da zauzme sam vrh.

 

Veljača 2019.

01- ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ IŽ
VIDEO

Istarska županija danas pripada županijama s najviše uključenih učenica i učenika u školskim sportskim aktivnostima u Republici Hrvatskoj.  Već tradicionalno svake godine Školski športski savez Istarske županije održava svečanost dodjele priznanja u školskom sportu kako bi  zahvalio najuspješnijim školskim sportskim društvima i njihovim mentorima.

02-  RUKOMETNI KLUB “BUZET”
VIDEO

RK Buzet osnovan je 1955 godine. Najveći uspjeh kluba, svakako je ulazak u Premijer ligu 2009. godine, u kojoj se klub natjecao sedam godina. Godina 2016. u kojoj je ispao je neshvatljiva i drastična promjena u sustavu natjecanja, gdje je u istoj natjecateljskoj sezoni ispalo čak 6 klubova.

03- ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB “ROCKWOOL”  ROVINJ
VIDEO

Ženski odbojkaški klub Rovinj osnovan je 1983 godine u sklopu muškog kluba a 99. se odvojio u samostalan klub. Pod imenom Rockwol danas ima više od sto igračica  u 7 uzrasnih kategorija.  Seniorke igraju Prvu B Ligu i nakon pomlađivanja ekipe nalaze se u donjem dijelu ljestvice a u kupu Iste ispale su u polufinalu.

04- JUDO KLUB „ISTARSKI BORAC“
VIDEO

Trenutačno klub broji 200-tinjak članova, i to od vrtićkog uzrasta do vrhunskog natjecateljskoj te rekreativnog juda za starije. Natjecatelji  Istarskog borca na godišnjoj razini osvajaju između 20 i 30 odličja na državnim prvenstvima u svim uzrastima, te ostvaruju mnoštvo značajnih međunarodnih rezultata.

 

Siječanj 2019.

01-MLADEN PAVIĆEVIĆ
VIDEO

Prva emisija krenula je u nedjelju, 27. siječnja i donijela je razgovor s Mladenom Pavićevićem, predsjednikom Saveza Sportova Istarske županije te reportaže o rukometnom Premijerligašu RK Rudan Labin, Plivačkim klubovima Pula i Arena te košarkašicama Pule Črnja Toursa.

02- RUKOMETNI KLUB “RUDAN” LABIN
VIDEO

Prošla je godina za rukometaše labinskog Rudana bila najbolja u povijesti. Bili su prvaci I lige jug i nakon posljednje utakmice protiv Dubrovnika sa svojim su navijačima nakon 18 godina proslavili ponovni ulazak u Premijer Ligu.Osvojili su ponovno i kup Istre, ime Mladi Rudar zamijenili su u RK Rudan i s imenom novog glavnog sponzora nakon polusezone u Premijer ligi zauzimaju visoko četvrto mjesto s 13 bodova, jednim više od petoplasiranih Sesveta i dva manje od trećeg Poreča.

03- PLIVAČKI KLUB “PULA”, PLIVAČKI KLUB “ARENA”
VIDEO

Izgradnjom novog kompleksa zatvorenog bazena u Puli stvoreni su znatno bolji uvjeti za razvoj vaterpola i plivanja u najvećem istarskom gradu.  Plivački klub Pula koji je osnovan davne 1979 u zimskom je razdoblju do sada treninge održavao na bazenu u Valbandonu u neadekvatnim uvjetima dok je ljeti  škola plivanja djelovala na dvije lokacije – kupalištu Valkane i Valseline. U godini u kojoj u travnju klub slavi 40 obljetnicu postojanja plivači Pule napokon su se preselili u dugo očekivani bazen.

Plivački klub „Arena“ mnogo je mlađi, osnovan je 2001. godine sa željom da se za svu djecu Grada Pule stvori mogućnost za učenje plivanja, plivačkog usavršavanja, treniranja, natjecanja i što je najvažnije druženja u zdravoj sportskoj sredini.

04-ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB “PULA”
VIDEO

Ženska košarka igra se u Puli više od 80 godina ali je sadašnji prvoligaš, ženski košarkaški klub Pula nakon uspona i padova pulske ženske košarke osnovan prije 21-jednu godinu i tako nastavio bogatu tradiciju ovoga sporta u najvećem istarskom gradu. Već je 11 godina član elitnog razreda.