13. Memorijalni turnir Ružica i Vladimir Šešelja

Na trinestom po redu memorijalu Ružica i Valdimir ŠEŠELJA odigranom u SC Mirna -Pula od 22.09 do 23.09.201 god. nastupile su :

INTERCLUB Muggia
JEŽICE Ljubljana
SPLIT
PULA

U pvom susretu turnira Pula je solidnom igrom pobjedila talijanske igračice iz Muggie rezultatom 84:62 , rezultatske neizvjesnosti je bilo samo u prvoj četvrtine koje su puljanke odigrale ispod svoje razine pogotovo obrambeno, što uvijek agresivne talijanke iskoristile, nastavak susreta donio je daleko bolju igru puljanki te su iskoristile svoju prednost u visini te zasluženo pobjedile.
Drugi susret prvog dana donio je potpuno neizvjesnu utakmicu sa napadački vrlo lošom realizacijom, ali obrambeno obje ekipe su odigrale vrlo agresivno te nisu dopuštale protivniku lake poene. Splićanke su od početka bile u vodstvu koje su nekako uspijele održati do kraja susreta iako razlika nije prelazila 10 poena, ali ljubljančanke su se uvijek vraćale , ali za potpuni preokret nisu imale snage ,a najviše preciznosti.

Drugi dan turnira otvorile su u borbi za trećo mjesto JEŽICE i INTERCLUB MUGGIA , ljubljančanke su bile agresivnije i dominantnije u igri te su zasluženo pobjedile i osvojile trećo mjesto na turniru.
Finalni dvoboj između domaće ekipe PULE i gostujuće ekipe SPLITA trebao je biti puno neizvjestnij, ali to puljanke nisu dopustile. Nesuđeni regionalni ligaš SPLIT koji je odustao radi financija od WABA lige , u svoje redove doveo je 9 igračica i reprezentativku Buzov, ali domaće igračice ovaj put su bile obrambeno vrlo dobre, agresivne na loptu, nisu dopuštale igračicama SPLITA da išta lako odigraju, te su one napadački bile vrlo neuspješne, dok s druge strane puljanke su na krilima odlične obrane, napadački odigrale vrlo dobro i nanijele poraz sa većom razlikom igračicama SPLITA i tako osvojile tek drugi put u trinaest odigranih turnira svoj turnir.

Ženski košarkaški klub “Pula”

Leave a Reply