24. Smrikva Bowl 2019

Tenis klub „Smrikve“ iz Pule, Štinjanska cesta 91, je na svojim terenima u razdoblju od 22. do 29. lipnja 2019. godine uspješno održao tradicionalno međunarodno sportsko natjecanje – 24. „Smrikva Bowl“ – međunarodni teniski turnir za djevojčice i dječake do 10 godina, na kojem su sudjelovali talentirani natjecatelji navedenog uzrasta iz više od 40 zemalja svijeta i ponovno sa 6 kontinenata.

109 igrača je pohodilo i ove godine naš grad. Došli su u pratnji svojih obitelji i trenera tako da je ukupan broj posjetitelja i ove godine prešao 400 ljudi koji su proveli više od 7 dana u našem gradu.

Zemlje koje su bile predstavljene kroz učesnike ovogodišnje Smrikve su: Australija, Austrija, Njemačka, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kanada, Švicarska, Hrvatska, Češka, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Hong Kong, Kina, Japan, Indija, Mađarska, Italija, Ukrajina, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Španjolska, Švedska, SAD, Brazil, Egipat, Oman, Azerbejdžan, Bahrein, Sri Lanka, San Marino, Moldavija, Finska, Bjelorusija, Grčka, Izrael, Malta, Škotska, Južnoafrička Republika, Kazakistan i Turska.

Obzirom na sve dosadašnje turnire kao i kasnije rezultate natjecatelja koji su do sada sudjelovali na „Smrikva Bowl-u“, vrijeme pokazuje kako je „Smrikva Bowl“ jedan od najposebnijih teniskih turnira u svijetu za djecu tog uzrasta. S ovom godinom su djeca Smrikve raširena u 93 zemalja svijeta. Od osnutka do danas je preko 2040 djece zaigralo Smrikvu.

Osvajači ovogodišnje Smrikve su Svit Suljič iz Slovenije i ruskinja Ksenija Efremova.

Leave a Reply