Predstavljen sportski godišnjak za 2012.

U Rovinju je predstavljen sportski godišnjak Istarske županije za 2012. godinu

U Multimedijalnom centru u Rovinju , u srijedu 10.travnja , predstavljen je sportski godišnjak Istarske županije za 2012. godinu. Predstavljanju je prisustvolo preko 120 sportaša , sportskih djelatnika te predstavnici Županije i HOO. Izdavač godišnjaka je Savez sportova Istarske županije.

Godišnjak je tiskan na 272 stranice i u nakladi od 500 komada. Godišnjak sadrži sve ono najbitnije što se u istarskom sportu događalo u protekloj godini – predstavljen je rad Saveza sportova Istarske županije , gradskih i općinskih sportskih zajednica i strukovnih saveza , objavljeni su svi najvažniji rezultati istarkih sportaša i klubova , broj osvojenih medalja po uzrasnim kategorijama  , broj kategoriziranih sportaša kao i izdvajanja lokalne uprave za javne potrebe u sportu. Također u godišnjaku su objavljene i razvojne potrebe istarskog sporta u slijedećem olimpijskom ciklusu kao i smjernice rada SSIŽ za isti period.

Posebno poglavlje je posvećeno Danu istarskog sporta , izboru najuspješnijih u protekloj godini te razgovoru sa njima kao i Olimpijskim igrama u Londonu te svim dosadašnjim istarskim olimpijcima i paraolimpijcima.

U sklopu predstavljanja godišnjaka košarkaški klub “Rovinj” organizirao je i promotivno prikazivanje filma Mirza Delibašić – Legenda.