Otvoreno prvenstvo Istraske županije na ergometrima na 6000 metara

OTVORENO PRVENSTVO ISTARSKE ŽUPANIJE NA ERGOMETRIMA na 500 m (za kadete C), 1.000 m (za kadete B), 4.000 m (za kadete A) i 6000 m (za juniore i seniore),  u organizaciji VESLAČKOG KLUBA „ISTRA“ , uz potporu VESLAČKOG SAVEZA ISTARSKE ŽUPANIJE,  održano je prošle subote 17. studenoga 2018. g. u iznajmljenoj sportskoj dvorani OŠ „VIDIKOVAC“ u Puli. Na ovom tradicionalnom  Prvenstvu sudjelovao je impozantan broj od 151 veslačica i veslača iz pet veslačkih klubova iz naše regije: „ARUPINUM“ (Rovinj),  „ISTRA“ (Pula), „MEDULIN“ (Medulin), „JADRAN“ (Rijeka) i „GLAGOLJAŠ“ (Omišalj). Nakon skoro osam mjeseci natjecanja na vodi, ovo Prvenstvo na ergometrima (veslačkim simulatorima) je drugo , ali najteže natjecanje na suhom. Iako je to inicijalni test izdržljivosti za ulazak u novu sezonu, za mnoge natjecatelje je značilo test dokazivanja, prestiža  i rivalstva, pa su dali maksimum od sebe kako bi izborili što bolji rezultat. Ta činjenica je dala posebnu draž i zanimljivost ovome Prvenstvu, tako da su rezultati respektabilni.

Posebno su značajni rezultati dvojice Istrinih kandidata za Hrvatsku veslačku izbornu vrstu (HVIV) FABIJA IPSE u kategoriji seniora do 23 godine (20:08,0)

i LUKE MARKULINČIĆA u kategoriji juniora (20:07,8). Njih dvojica su i jedini kandidati za HVIV iz Istre.

No, velika bitka na dionici od 4.000 m, s gromoglasnim navijanjem, vodila se između kadetkinja EME KALISTER (IST) (17:34,8)  i KATIJE NAUMOVIĆ (MED) (17:46,0), u kojoj je Ema pobijedila za svega 11,2 sekunde.

Prvenstvo je ugodno završilo podjelom priznanja najboljima, iskrenim međusobnim čestitanjem uz ukusne i obilne sendviče za sve sudionike.

tajnik VK „ISTRA“: Tomislav Butorac

Leave a Reply