Prvenstvo Istre u krosu 2018

Kako najbolje stvari uvijek dolaze na kraju, tako smo i za kraj ove godine u subotu 08.12.2018. imali Prvenstvo Istre u krosu 2018, koje se prvi put  održalo u Vodnjanu u organizaciji Atletskog saveza Istre.

Naš domaćin AK Vodnjan odabrao je poziciju za start i cilj na poznatoj pršutarni, štancija Buršić. Trčalo se po stazama i putevima  u neposrednoj okolici štancije, po vrlo dobrim utabanim putevima s par blatnih zamki, s obzirom da je padala obilna kiša do dva sata prije starta prve utrke.

Upravo je vrijeme bilo okolnost zbog koje su neki odustali od starta jer je nakon kiše započela jaka bura, pa smo ostali i bez balona na cilju. Ali ništa nije moglo omesti naše uporne atletičare, te smo zabilježili  rekordan broj od 183 prijavljena trkača i trkačice.

Najviše ih je nastupilo u kategoriji cicibani i cicbanke, što je i bio cilj kao popularizacija atletike na Vodnjanskom području.

Najbrojniji klub bio je AK Medulin, zatim AK Maximvs Poreč a slijede pulska AK Istra i AK Vodnjan.

Po broju osvojenih medalja najuspješniji je bio AK Maximvs Poreč, slijedi AK Medulin, te AK Istra i AK Vodnjan.

Nakon natjecanja natjecatelji i roditelji potražili su okrijepu na štanciji Buršić uz tepli čaj i odlične krofne, dok su na ceremoniji proglašenja pobjednika medalje djelili  naši atletski treneri i predsjednik  AK Vodnjan.

 

Predsjednik ASI

Elvis Peršić

Leave a Reply