Mladen Pavičević je novi predsjednik SZIŽ

Na izbornoj sjednici Skupštine Sportske zajednice Istarske županije, koja je održana u Puli 19. listopada, jednoglasno je za predsjednika Zajednice u mandatnom razdoblju 2016 – 2020 izabran Mladen Pavičević. Prijedlog za predsjednika je podnijela Sportska zajednica Grada Pule čiji je izabrani Mladen Pavičević i predstavnik u Skupštini SZIŽ.

Ćus Damir (Košarkaški savez Istarske županije) i Vidulin Milenko (Nogometni savez Županije istarske) su izabrani za dopredsjednike SZIŽ dok su članovi Izvršnog odbora postali Bašić Branko (Zajednica sportskih udruga Grada Buzeta), Gržinić – Burić Marina (Plivački savez Istarske županije), Klarić Kristijan (Istarski boćarski savez), Rocco Gianni (Sportska zajednica Grada Rovinja), Verbanac Siniša (Sportska zajednica Grada Labina) i Zorić Mladen (Sportska zajednica Grada Umaga).

Za predsjednika Nadzornog odbora je izabran Peruško Anton, dok su članovi Barbić Vladimir i Hlušička Miroslav. Za likvidatora Zajednice izabran je Pavičević Mladen.

Na sjednici su verificirani mandati 47 predstavnika strukovnih saveza te gradskih i općinskih sportskih zajednica koji će sačinjavati Skupštinu SZIŽ u mandatnom razdoblju 2016 – 2020. Sjednici je prisustvovalo 39 verificiranih predstavnika i 4 zamjenika sa pravovaljanim punomoćima.

Sjednici su kao gosti bili nazočni Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO za programe lokalnog sporta, Patricia Percan, pročelnica Odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije te predstavnici Zajednice sportskih udruga Primorsko goranske županije Veljko Karabajić, predsjednik, Slobodan Gračaković, dopredsjednik i Darko Ivošević, glavni tajnik.