Ljetni veslački kamp 2018

Dana 09.07.2018. do 13.07.2018. trajao je Ljetni veslački kamp za mlađe veslačice i veslače u organizaciji Veslačkog saveza Istarske županije i kluba domaćina VK Arupinu iz Rovinja.

Sveukupno bilo je 48 učesnika i 4 trenera kampa iz sva četiri kluba članova VSIŽ.

Cilj kampa bio je bezbrižno i aktivno druženje djece pod vodstvom naših stručnih trenera. Kamp omogućuje trenerima da razmjene svoja iskustva i znanja te da na taj način zajednički rade za dobrobit istarskog veslanja.

Osim redovitog treninga, zbog optimalnih vremenskih prilika, djeca su imala mogućnost naučiti i kako reagirati u slučaju prevrtanja čamca i tako prevladati strah od prevrtanja, vježbati penjanje u čamac i nastaviti veslati.

Također ove godine učesnici su učili o mornarskim vještinama (čvorovi, imena vjetrova…) kao i isprobati veslanje u mini Batani (tipična rovinjska brodica). Veliko hvala Gradu Rovinju koji nam je ustupio brodice na korištenje.

Trajanje dnevnog boravka djece odvijalo se od 8:00 do 17:00 sati

Ove godine kao i prethodnih godina na zadnji dan kampa održala se regata Kadetskog veslačkog kupa Istarske županije. Najbolje tri ekipe i pojedinci u svakoj kategoriji nagrađeni su sa medaljama, a sveukupni pobjednik, VK Medulin, nagrađen je županijskim peharom.

Ove godine se po prvi puta proglasio pobjednik KADETSKOG VESLAČKOG KUPA ISTARSKE ŽUPANIJE koji se boduje samo za klubove Istre i to VK „Istra“ iz Pule, VK „Adriaco“ iz Poreča, VK „Medulin“ iz Medulina i VK „Arupinum“ iz Rovinja, dok se veslači iz VK „Jadrana“ iz Rijeke i VK „Glagoljaš“ i Omišlja natječu izvan tog Kupa. Ovogodišnji pobjednik KADETSKOG VESLAČKOG KUPA ISTARSKE ŽUPANIJE nakon četiri održane regate u Puli, Poreču, Medulinu i Rovinju bio je VK Medulin sa 129 bodova, na drugom mjestu VK Istra sa 101 bodom, treći VK Arupinum sa 43 boda i četvrto mjesto pripalo je VK Adriaco sa 3 boda. Svim sudionicima regate osigurana je okrjepa.

Predsjednica VSIŽ: Ivetta Volčić-Žufić

 

Leave a Reply