Selekcija Košarkaškog saveza Istarske županije U – 16

Od 29.03 do 31.03.2018.godine selekcija igrača U-16 ISTARSKE ŽUPANIJE nastupila je na Memorijalu

Stefano Tramontin u Muggi(TS). Izabrani igrači boravili su u apartmanima hotela Diamant u Poreču.

Na utakmice smo svakodnevno putovali sa dva kombija .

Nakon što smo se okupili u jutarnjim satima 29.03. odradili smo jedan trening od sat vremena a zatim nakon ručka krenuli na put .

Prvu utakmicu odigrali smo sa ekipom ADS VIVI BASKET NAPOLI te smo poraženi sa 91:39.

Sutradan smo odigrali dvije utakmice ,prvu jutarnju sa ASD TRIESTE gdje je rezultat bio velikih 122:55 u korist Tršćana dok smo u drugoj večernjoj poraženi od finalista turnira ONE TEAM FORLI sa 59 : 44.

Četvrtu utakmicu odigrali smo posljednji dan MEMORIJALA sa ekipom iz NOVE GORICE koja nas je u borbi za 7. mjesto porazila sa 70 :47.

Turnir je odlično organizirao ALL IN SPORT i BASKET TRIESTE na dvije lokacije tj. Sportske dvorane PACCO i dvorane AQUILINIA.

Za SELEKCIJU ISTRE su nastupili :

 1. Egon Maurel 2002. KK UMAG
 2. Toni Borina 2002. KK PULA 1981
 3. Hrvoje Pavletić 2003. KK STOJA
 4. Paolo Bilić 2003. KK POREČ
 5. Fran Đurin 2002. KK FAŽANA
 6. Srđan Blažević 2002. KK ROVINJ
 7. Marin Jakšić 2002 KK PULA 1981
 8. Jan Benković 2004. KK POREČ
 9. Luka Klarić 2002. KK ROVINJ
 10. Niko Andrilović 2004. KK NOVIGRAD
 11. Matej Kostić 2003. KK NOVIGRAD
 12. Filip Burazer 2002 KK STOJA

Treneri: Igor Valić

Toni Cerin

Službeni predstavnik : Denis Bilić

ANALIZA NASTUPA

Koliko god se iz rezultata na utakmicama može naslutiti da nikako ne možemo biti zadovoljni prikazanom igrom naših igrača moram naglasiti da je ova akcija bila izuzetno pozitivno iskustvo za sve nas. Ostaje samo da nam ovakvo iskustvo u budućnosti posluži kako bi unaprijedili naš rad u dvorani i na vanjskim terenima.

Na utakmicama je došlo do izražaja koliko nam nedostaje kvantitete i kvalitete u radu sa našim mladim igračima. Ono u čemu najviše zaostajemo za igračima i ekipama koje smo susreli je upravo povezano sa brojem sati treninga i kvalitetom rada na osnovama košarkaške igre.

Valja napomenuti da smo prihvatili poziv na turnir svijesni kako ćemo se kao najmlađa ekipa teško nositi sa iskusnijim i uigranijim momčadima. Prvenstveni cilj bio nam je da skupljajući dragocijeno iskustvo za naše igrače i trenere, na određeni način dostojno predstavljamo našu regijonalnu košarku. Može se reči da smo djelomično taj cilj i ispunili a to sve u svrhu da nas ponovo pozovu na ovako jak turnir koji nam je relativno blizu i iz kojeg bi naše slijedeće generacije mogle dobro profitirati.

Kada govorimo o zaostatku kojeg imamo u odnosu na naše susjede i ekipe koje smo susretali na turniru vidljivo je da smo nedovoljno fizički pripremljeni i tehnički obučeni. To se najviše pokazalo kroz segmente igre u OBRANIi; borba za unutarnju poziciju za skok, udaljenost od igrača u napadu, nedovoljna agresivnost u igri na igraču sa loptom,…..TRANZICIJI ; npr, igrač sa loptom je često bio ispred igrača bez lopte, nedostaci u trčanju i igri bez lopte tkz. pokazivanje lopti …NAPADU; nedovoljno korištenje igre sa dodavanjima (daj i idi ), slab postotak šuta iz svih zona igrališta a pogotovu u šutu za tri poena i slobodnim bacanjima, slab repertoar i realizacija dodavanja a i primanja lopte(bezbroj tkz. mekanih dodavanja)u napadu smo bili prilično statični i u očekivanju igrača koji će realizirati napad akcijom 1 -5…

Nije sve bilo tako negativno, na momente -pogotovo u trećoj utakmici, prikazivali smo zavidnu košarku. Ovo je moje subjektivno mišljenje u odnosu na ono što smo prikazali u ove četri utakmice. Za pohvalu je činjenica da su se dečki stvarno trudili prikazati u najboljem svijetlu i posebno bi naglasio kako su se fer i sportski ponašali na terenu i izvan njega. Bilo mi je zadovoljstvo biti sa ovim dečkima te im se i ovim putem zahvaljujem uz želju da postignu najviše što si žele u košarci i životu. Zahvalio bi se i KSIŽ-u na ovoj prilici i naravno mojim suradnicima u ovoj akciji Toniju Cerinu i Denisu Biliću.

Košarkaški savez Istarske županije

 

Leave a Reply