Uspješno prezentiran program “Odaberi sport”

U Puli je uspješno održana prezentacija programa HOO pod nazivom “Odaberi sport”

U petak , 03. svibnja , u organizaciji Saveza sportova Istarske županije održana je prezentacija programa “Odaberi sport”. Prezentacija je uspješno provedena u Puli u Domu sportova “Mate Parlov”.
Prezentaciji je prisustvovalo oko 500 učenika od 1. do 4. razreda osnovnih škola Veruda , Vidikovac i Stoja a demonstratori su bili dječaci i djevojčice iz judo kluba “Istarski borac” , kluba ritmičko sportske gimnastike “Gazela” , rukometnih klubova “Arena” i “Arena – Jadrograd” te odbojkaškog kluba “OTP banka”.
Program je proveden na način da su djeci , koja nisu članovi sportskih ili školskih sportskih klubova , smještenoj na tribini njihovi nešto stariji kolege iz sportskih klubova kroz igru i vježbanje približili judo , ritmičku gimnastiku , mini rukomet i odbojku ali i sport općenito. Paralelno uz igru i vježbanje treneri su , na djeci prikladan način , preko razglasa educirali djecu o osnovnim elementima svakog sporta , načinu trenina te svoje sportaše pokušali identificirati sa najpoznatijim sportašima u Istri i Hrvatskoj. Na kraju prezentacije svakog sporta treneri su pozivali djecu da se uključe u taj sport te davali informacije o mjestu i vremenu vježbanja odnosno treniranja. Osnovni cilj programa bio je motivacija djece za uključivanje u sportske aktivnosti odnosno u jedan od prezentiranih sportova.
Predstavljanju programa nazočio je i Siniša Krajač , pomoćnik glavnog tajnika HOO a Hrvatski olimpijski odbor i Savez sportova Istarske županije su školama koje su se odazvale predstavljanju programa darovali vrijedne komplete sportske opreme i sportskih rekvizite.