Predstavljen sportski godišnjak za 2013.

U Puli je predstavljen sportski godišnjak Istarske županije za 2013. godinu te Upute za rad sportskih udruga

U Domu sportova “Mate Parlov” u Puli , u srijedu 09. travnja , predstavljen je sportski godišnjak Istarske županije za 2013. godinu. Pored sportskih djelatnika i sportaša predstavljanju su bili prisutni i predstavnici HOO , Istarske županije i Grada Pule. Izdavač godišnjaka je Savez sportova Istarske županije.

Godišnjak je tiskan na 300 stranica i u nakladi od 500 komada. Godišnjak sadrži sve ono najbitnije što se u istarskom sportu dogodilo u protekloj godini – predstavljen je rad Saveza sportova Istarske županije te gradskih i općinskih sportskih zajednica i strukovnih saveza , objavljeni su svi najvažniji rezultati svih istarskih sportaša i klubova te svi kategorizirani sportaši , broj osvojenih medalja po uzrasnim kategorijama i sportovima. Također su u godišnjaku objavljeni i podaci o izdvajanju svih jedinica lokalne uprave za javne potrebe u sportu kao i potreba izgradnje sportske infrastrukture za period 2014 – 2020. godina.

Posebno poglavlje je posvećeno Danu istarskog sporta  , izboru najuspješnijih u protekloj godini te su objavljeni razgovori sa svim najuspješnijim istarskim sportašima.

U sklopu predstavljanja godišnjaka predstavljene su i Upute za rad sportskih udruga. Upute su namjenjene svim sportskim udrugama u Istri s namjerom da im omoguće lakši i pravilniji rad. Upute sadrže odgovore na slijedeća pitanja:

–   koje su sve administrativne obaveze udruge
–   što predstavlja imovinu udruge i kako se ona stiče
–   kako plaćati stručne djelatnike , sportaše , suce i …
–   kako planirati
–   koje su obaveze udruge po pitanju izvješćivanja
–   koje sve odluke su nadležna tijela udruge obavezna donijeti